Joanna Invall


Min verksamhet, erfarenhet och kunskap


Som liten påbörjade jag min resa med hästar fyra år gammal på en kavat fyraårig Shetlandsponny. Sedan har olika hästar som jag mött gjort mig rik på erfarenheter.  Bland annat en sent kastrerad hingstig kallblodstravare, halvblod, Varmblod, Norsk fjordhäst, korsningshästar, Araber, American Curly samt Morganhästar har passerat mina händer. Samtliga hästar som jag har mött och hanterat har lärt mig oerhört mycket. Jag bedriver i dag en mindre hästverksamhet där jag satsar mot kvalitet framför kvantitet eftersom jag vill hinna ge både hästar och människor tid. Vi håller till på vår lilla gård cirka 15 minuter från Piteå centrum. 

Innan jag startade min verksamhet har jag genom åren hunnit rida in hästar samt träna inom olika discipliner såsom dressyr, hoppning, och westernridning och gått flertalet kurser och clinics där jag har samlat på mig olika verktyg för att underlätta arbetet tillsammans med hästen. 

2010 tog jag min sjukgymnastexamen och fick även två fantastiska barn de påföljande åren. Jag har sedan varit in och arbetat inom olika kommunala enheter, såsom utredningsenheten, rehabenheten samt stöd och omsorg där jag arbetat med äldre, funktionshindrade barn och vuxna. Arbetet bestod i huvudsak av bedömning, behandling, träning, utprovning av hjälpmedel och handledning av personal, även detta var oerhört lärorikt.

Gällande hovar så började vår hovresa när vi valde att köpa en vacker fjordvalack som gick på stenkross utan att visa minsta ömhet, så jag bestämde mig för att låta honom fortsätta barfota. Hovslagaren rådde mig där och då den vintern att låta sko honom på framhovarna över vintern, vilket vi gjorde och skodde av på vårkanten. 

Döm om min förvåning då det tog väldigt lång tid för denna härliga fjordvalack att återhämta sig till sina tidigare oömma hovar, det var då jag bestämde mig för att satsa mot barfotahovar i den mån det var möjligt. 

Barfotaboots införskaffades för att kunna skydda hästarna mot halkan, och vi började att hålla efter hovarna själva med stöd av hovslagare. Drygt 15 år senare har vi lärt oss att hantera ömma hästars hovar med ödmjukhet och jag resptekterar alla som väljer att ha sin häst skodd, för vi ska inte sticka under stolen med att det kräver engagemang och tålamod för att få en funktionell  barfotahäst men allt är beroende av hur mycket vi är beredda att satsa. 

Tack till världens finaste fjordvalack Bronje som fick mig att påbörja vår barfotaresa 2007 och inse vilka otroliga möjligheter det finns med olika typer av hovvård. Nu har jag tillsammans med min verksamhets hästar skött hovvården självständigt dom senaste åren och lär mig hela tiden nya infallsvinklar på hovvård och olika åkommor. Min inställning är att vi aldrig blir fullärda vad det gäller relationen med hästen, där så många faktorer inverkar på resultatet, utan vi utvecklas konstant tillsammans! 

Kontakt: O7O-39OO989
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång